Ruilen en retourneren

Ruilen en retourneren

Ben je niet tevreden met het product of wil je het om andere redenen retourneren? Als je jouw product binnen 14 dagen terugstuurt betalen wij het volledige aankoopbedrag inclusief eventuele verzendkosten terug.

Conform Europese richtlijnen bieden wij 2 jaar garantie op onze producten (je blijft als consument recht houden op de wettelijke garantie). Mocht er iets mankeren aan het product dat je bij ons hebt gekocht, dan verzoeken wij je vriendelijk contact op te nemen met de klantenservice via info@bikecap.com. Wij vragen dan om een korte uitleg van het probleem en, als dat nodig is, om een paar foto’s. Onze medewerkers zullen er vervolgens alles aan doen om met jou tot een passende oplossing te komen.

Je kan de meeste artikelen die je bij ons gekocht hebt tegen bepaalde voorwaarden retourneren en/of ruilen. Je kunt de retourzending aanmelden binnen 14 kalenderdagen na ontvangst, vervolgens heb je wederom 14 kalenderdagen om het product terug te sturen. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat BikeCap niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen.

Voor artikelen die op de juiste wijze geretourneerd zijn komt de betalingsverplichting te vervallen of wordt het door jou betaalde aankoopbedrag teruggestort op de rekening. (Porto)kosten aangaande de retourzending zijn voor eigen rekening. Dit is echter niet het geval wanneer wij een fout hebben gemaakt, een verkeerd product hebben gestuurd of jouw bestelde product een mankement bevat. Mocht het zo zijn dat je een verkeerde bestelling hebt geplaatst dan kunt je de producten evengoed retour sturen. Hieronder staat uitgelegd hoe je een bestelling terug kunt sturen. Als je deze instructies opvolgt dan is de kans op problemen het kleinst.

Stap 1

Bij een foutieve levering, of wanneer je niet tevreden bent met het product, stuur je een email met informatie over het probleem naar info@bikecap.com.

Stap 2

Hetgeen je retour stuurt kan samen met de factuur die je per mail van ons hebt ontvangen in de envelop gestopt worden. De factuur is niet verplicht, maar draagt wel bij aan snelle afhandeling van je retour aanvraag.

Stap 3

Vervolgens stuur je de envelop en het product binnen 14 kalenderdagen retour naar:
BikeCap BV
Middelblok 214
2831 BR Gouderak

Stap 4

Na het verzenden kun je ons een email sturen met daarin je rekeninggegevens, conform de Algemene Voorwaarden betalen wij het volledige aankoopbedrag, inclusief verzendkosten voor de heenzending, plus eventuele kosten van de retourzending, zo spoedig mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 30 dagen. De termijn van 30 dagen start op het moment dat je de order retour stuurt.

Hoewel wij geen retourzendingen weigeren die op andere wijze (dan zoals boven beschreven) bij ons binnen zijn gekomen, vragen wij je vriendelijk doch dringend om retourzendingen eerst bij ons te melden. Mocht je nog vragen hebben dan verwijzen wij je door naar onze contactpagina.